Zabıta Komiserliği

• İlçe ve ilçe halkının düzen, sağlık ve huzurunu, yetkili organların bu amaçla alacakları kararların yürütülmesini sağlamak ve korumakla, belediye suçlarının işlenmesini önleyici tedbirler almakla ve işlenen belediye suçlarını takiple yükümlüdür.
  • Belediye sınırları içerisindeki yeni açılan işyerlerine ilişkin sınıf tespitinin yapılarak, işyeri açma, çalışma ruhsatını ve faaliyet konuları uygun olan işyerlerine tatil günleri çalışma ruhsatı verir. Belediyenin yetki alanındaki işyerlerinde Tüketiciyi Koruma Yasası’na göre etiket ve fiyat denetimleri yapar.
  • Cenaze ve defin işlemleri, esnaf denetimlerini yapar.
  • 4734 sayılı kamu İhale Kanunu gereğince Belediyemiz araç ve gereçlerinin daha verimli çalışabilmelerini sağlamak ve bunların yedek parçalarının alınmasına, tamir ve bakımlarının yaptırılması işlerini yürütür.

Tel: 0286 697 80 81 (santral), dahili 8

Zabıta Komiserliği: 0286 697 80 92