30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları 

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları 

    30 Ağustos Zafer Bayramı resmi töreni sabah saat:09.30 Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulması ile başladı. Ardından Bozcaada Kaymakamı Mustafa Akın Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nde  Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti. Kutlama programı ise saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Kaymakam Mustafa Akın, Bozcaada Komando Birliği Piyade Üsteğmen Gökhan Çelik ve Bozcaada Belediye Başkanı Dr.Hakan Can Yılmaz askerlerin, protokolün ve halkın bayramını kutladı. Piyade Üsteğmen Bilal Dai tarafından günün anlam ve öneminin belirten konuşma ve İstiklal Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Göksu Özel  tarafından şiir okundu. Bozcaada Komando Birliği Tören Takımı’nın resmi geçiti ile son buldu. Törenin ardından Belediye Başkanlığımız tarafından çocuklara Türk Bayrağı baskılı uçurtmalar dağıtıldı.

    Belediye Başkanlığımız tarafından organize edilen Fener Alayı saat:20.30 ‘da bin kişinin üzerinde katılım gerçekleşti. Yürüyüşe CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan’da katıldı. Jandarma Çeşmesi’nden başlayan Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan Fener Alayının ardından Belediye Başkanı Dr.Hakan Can YILMAZ tarafından gerçekleştirilen konuşma büyük alkış aldı.

Belediye Başkanı Dr.Hakan Can YILMAZ’ın Konuşması;

  “30 Ağustos bir ulusun varolma, bağımsızlığını kazanma mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı gündür.

  Asla karamsar olmayın, biz çok kalabalığız. Eğmeyin başınızı önünüze, kaldırın artık, bizim alnımız açık, başımız dik, inancımız tam. Adımız kadar eminiz ve ağız dolusu haykırıyoruz, tıpkı 30 Ağustos 1922’de olduğu gibi yine ve sonsuza dek biz bu Cumhuriyeti emperyalist dış güçlere, darbecilere, halkın manevi duygularını sömüren vatan haini cemaatçilere, alçaklara, bebek katili teröristlere, hırsızlara, vurgunculara, çıkarcılara asla teslim etmeyeceğiz.

   Geçit yok, bu zafer sevgiyle kazanıldı, sevgisizliğe geçit yok. Bu zafer dayanışmayla kazanıldı, ayrımcılığa geçit yok. Bu zafer emek ile alın teri ile kazanıldı liyakat yerine körü körüne sadakate geçit yok… Bu zafer Atatürk ile kazanıldı Atatürk düşmanlarına geçit yok.

   95 sene önce olduğu gibi bizi yine geçemeyecekler… İnanın bu ülkeye adalet bir gün mutlaka geri gelecek.”

  Devamında Belediye Başkanı Dr.Hakan Can  Yılmaz konuşmasını Hasan Hüseyin Korkmazgil’in “Acıyı Bal Eyledik” ve Nazım Hikmet’in “Davet” adlı şiirlerinden örnek vererek tamamladı.  

  Cumhuriyet Meydanındaki programın ardından Bozcaada Kalesi’nde  gerçekleşen Haluk LEVENT 30 Ağustos Zafer Bayramı özel konserine binlerce kişi katıldı. ‘İZMİR MARŞI’ ile başlayan konser sonunda Belediye Başkanı Dr.Hakan Can YILMAZ tarafından Haluk LEVENT’e  Bozcaada hatırası taktim edildi.