20 Eylül 1923 Bozcaada’nın Kurtuluşu

Bozcaada’nın Kurtuluşu’nun 94.Yıldönümü kutlamaları saat:10.00 da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başladı .Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız Çanakkale Boğaz Komutanlığı Bandosu tarafından icra edildi.İlçe Kaymakamı,Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından halkın ve törene katılanların kurtuluş günü kutlandı.Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Belediye Başkanı Dr.Hakan Can YILMAZ yaptı.Ardından İstiklal Ortaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu.Çanakkale Boğaz Komutanlığı Bandosunun mini konseri ile kutlama töreni sona erdi. Saat:11.30 da Belediye Başkanı meclis üyeleri ile birlikte Garnizon Komutanlığını ziyaret ederek ,Garnizon Komutanı şahsında Türk Silahlı Kuvvetlerine ada halkının şükran duygularını ilettiler.

Bozcaada’nın Kurtuluşu’nun 94.Yıl Dönümü Kutlama Programı saat:14.30 da Cumhuriyet Meydanı karşısı Çamlık Alanında Çanakkale Boğaz Komutanlığı Bandosunun Konseri ile devam edecek olup,TCG Bozcaada Gemisi saat:17.00’a kadar misafirlerin ziyaretine açık kalacaktır.Saat başı gemiye gitmek için tekneler Bozcaada İskelesi’nden kalkacaktır.

Belediye Başkanı Dr.Hakan Can YILMAZ’ın 20 Eylül Konuşması