1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlandı

Bozcaada’da 1 Mayıs

Belediye Başkanlığı bünyesinde  DİSK -Genel-İş ve KESK -Tüm Belsen Sendikalarına üye olan  memur ve işçilerin öncülüğünde  1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları, kortey yürüyüşü, Kıymet Kocamış’ın mezarı başında anılması ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamaları ile gerçekleşti.1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, saat 08.45’de Bozcaada Belediyesi önünden başlatılan kortej yürüyüşü ile başladı. Bozcaada Belediyesi işçilerinin yanı sıra DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdin Uslan, Bozcaada Belediyesi Başkanvekili Recep Yalçın, CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş ve birkaç adalı vatandaşın da katıldığı yürüyüş,1 Mayıs 1977 yılında Taksim’deki olaylarda ezilerek can veren Bozcaadalı hemşire Kıymet Kocamış’ın mezarına kadar sürdü. Ardından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda 1 Mayıs 1977 de hayatını kaybeden değerler için yapılan 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Kutlamalar, Tüm Belsen- Genel İş Sendikalarına bağlı Bozcaada Belediyesi Başkanlığı’nın ortak basın açıklaması, Bozcaada Belediye Başkan Vekili Recep Yalçın’ın basın açıklaması ve Disk Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Uslan’ın basın açıklamaları ile son buldu.