İlan İlçe Tarım Müdürlüğü’nden Bildirilmiştir

05.05.2015 tarihinden itibaren küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği projesi kapsamında Bozcaada Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce ,elektriği olmayan hayvancılık işletmelerinde güneş, rüzgar enerjisi veya jeneratör yoluyla elektrrik üretimi,süt sağım makinesi,süt toplama tankı,artezyen kuyu ile hayvanlara içme suyu temini, barınakların hayvan refahına  uygun hale getirilmesi amacıyla inşaa edilecek yapılar,mera ıslahı,yem bitkisi üretimi ve yem bitkisi üretiminde kullanılacak tarım alet ekipmanları, yem silosu, süt işleme tesislerinin kurulumu konularında yetiştiricilerin desteklenmesi planlanmaktadır.

İLGİLİLERİN;

-Başvuru tarihinden en az 1 yıl öncesinden koyun keçi kayıt sistemine kayıt olmaları

-Başvuru tarihinden en az 6 ay öncesinden damızlık koyum keçi yetiştiricileri birliğine üye olmaları

-Başvuru tarihinde anaç koyun keçi destekleme şartlarını taşımaları  gerekmekte olup,

Başvuru için İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir.