BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR

KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR !!!!

Bugün 11:50 12:30 saatleri arasında tahminen salhane arka deniz mevkiinde sahipli ve uysal ,biri küçük ırk , diğeri merkezde insanlarla iletişim halinde bulunan iki köpek saçmayla vurulmuş  olarak yaralı halde bulundu.

Gündüz saatlerinde, ahıl ve kümesin bulunmadığı ,ada merkezinde hayvanlara kasıtlı olarak zarar vermek için yapılmış bu saldırı ;Emniyet Amirliği ve Belediyemiz tarafından tutanak altına alınmıştır. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından konunun soruşturması başlatılmış olup, olayın faili -failleri ile ilgili ,kanunlar çerçevesinde cezai yaptırımları uygulanacaktır.

Belediye Başkanlığımız, İlçe Tarım Müdürlüğü , adadaki hayvanseverlerden oluşan çalışma gruplarının ve halkın katılımı ile 12.01.2017 tarihinde Halk Eğitim Merkezinde  , hayvan refahı ve hayvan hakları üzerine ciddi bilgi paylaşımları yapılan bir toplantının ardından böyle üzücü bir olayın yaşanmasını kınıyoruz.

Bozcaada , kargası,kedisi,köpeği, keçisi , tavuğu, kirpisi, tavşanı… yaşayan tüm canlılarıyla bir bütündür.

Bozcaada’da yaşayan her kişinin de  bu bilinçle hareket etmesi vicdani  görevidir.

Bu bağlamda Bozcaada Belediyesi olarak fail ya da faillerin bulunması ve gerekli cezai yaptırımın  uygulanması için üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğiz.

Bozcaada halkı olarak ,sizlerden de aynı sorumluluğu bekliyoruz.

Bozcaada Belediye Başkanlığı

NOT:Konu ile ilgili bilgi sahibi olan kişilerin Belediye Başkanlığına iletmeleri önemle rica olunur.