8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlandı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolu dolu bir programla kutlandı.Belediye Başkanlığımız tarafından 8 Mart sabahı Bozcaada’lı Kadınlar Ayazma Vahit’in Yerinde kahvaltıda buluştular.Belediye Başkanı Dr.Hakan Can YILMAZ’la kahvaltı yapan kadınlara Dr.Hakan Can YILMAZ ve meclis üyeleri tarafından karanfil dağıtıldı.Ardından saat:15.00-17.00 arasında Bozcaada Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Zübeyde Hanım Park Kahvesinde gerçekleşen etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ,şiir dinletisi ,8 Mart için hazırlanan video gösterimi ve ikramlar yapılarak,Yılın Emekçi Kadını seçildi .( Rahime ÇANGA) Programın ardından Dr.Hakan Can YILMAZ ve meclis üyeleri kurumları gezerek ,kadın emekçilerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladılar.Saat:19.00’da yine Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nde Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen eğlence programında Belediye Başkanı Dr.Hakan Can YILMAZ tarafından konuşma gerçekleştirildi.8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak söze başlayan Başkan Yılmaz, “Bozcaada’da tüm kadınların yaz olsun kış olsun emekleri ile birşeyler yapmaya çalıştıklarının biz farkındayız. Biz de mümkün olduğunca desteklemeye çalışıyoruz. Bu yüzden Bozcaada’nın kadınları bizim için her şeyden çok daha değerli. Bu yüzden bugünü en çok hak eden kadınlardan bir tanesi Bozcaada kadınlarının gününü kutluyorum dedi ve ardından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün anlamını ve hikâyesini anlattı.Dr.Hakan Can Yılmaz konuşmasında,1908 yılında kadınların direniş sembolü olan “Ekmek ve Gül’ü Yılın Emekçi Kadını Rahime ÇANGA’yı sahneye davet ederek kendisine verdi. Rahime ÇANGA’yı tebrik eden Başkan Dr.Hakan Can Yılmaz, son olarak kendisine Bozcaada hatırası da takdim etti.Dolu dolu geçen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri 9 Mart’ta Çanakkale’de Belediye Başkanı Dr.Hakan Can YILMAZ’ın katılımıyla Çanakkale’de yaşayan Bozcaadalı Kadınlar için Dabakoğlu Tesisleri’nde verilen kahvaltı ile sona erdi.