18.Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali 2 Günü Geride Bıraktı

Festival açılış gününün ardından 2.günde yoğun bir programla devam etti.Eş zamanlı olarak programda belirtilen yerlerde turnuvalar ve sergiler gerçekleştirilirken , akşam programı saat:16.30 da Zübeyde Hanım Park Kahvesinde Bağcılık ve Şarapçılık Konulu panelle başladı.Moderatörlüğünü Belediye Başkanı Dr.Hakan Can YILMAZ’ın yaptığı panelin konuşmacıları ; S.S.Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sabri GÜLER,ilçe Tarım Müdürü Hasan ÖZ,Yazar Haluk ŞAHİN,Üzüm üreticisi ve Corvus şaraplarının sahibi Reşit SOLEY ,Üzüm Üreticisi Mustafa KIRLI ve üzüm üreticisi Prof.Dr.Necati İNCEOĞLU ve İsmet PARPUDAR  oldu.Panelde Bağcılığın sorunları, Bozcaada Tarımsal Master Planı, Bozcaada’da üzümcülük sorunları,Geleneksel ve Telli Bağlar Teknolojileri,çavuş üzümü ve sorunları konuları konuşuldu.Yazar Haluk ŞAHİN tarafından da Bozcaada Öyküleri anlatıldı.Panelin sona ermesinin ardından Bozcaada Kitap Fuarında Murat BEŞER’in imza günü gerçekleşti.Saat:19.30 da yine Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nde Enver AYSEVER’in ‘ Mırıldandıklarım Haykırdıklarım’ isimli tek kişilik oyunu sahne aldı.Oyunun ardından Enver AYSEVER ‘Gece Bekçisinin Rüyası’ isimli kitabını sevenleri için imzaladı.Gecenin finali ise saat:21.30 da Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen Şevval SAM Konseri ile son buldu.Yüzlerce kişinin katıldığı konserde Belediye Başkanı Dr.Hakan Can YILMAZ ve Şevval SAM’ın muhteşem düeti büyük alkış aldı.

Muhteşem Düetin Videosu Yükleniyor……

FESTİVALİN 2.GÜNÜNDEN KARELER